Skintebo Gilles Recept

Startsida

Text Box:

Kalender/Bokningar

Hur man gör en bokning

Aktiviteter

Medlemmar

Om Skintebo Gille

Kontakta oss

Årsmöte

Verksamhetsberättelse

Upphittat/Försvunet

Bildgalleri

Här finns vi...

Text Box: Recept

Skintebo Gille 1953

Kall paj med lax, räkor och avokado

Pajbotten:
200 g kavring
50 g smör

Fyllning:
150 g strimlad kallrökt lax
200 g hackade skalade räkor
2 hackade hårdkokta ägg
2 tärnade avokado
1 hackad röd lök
1 dl creme fraiche
3 msk majonäs
1 tsk pressad citron
salt och peppar

Dekoration:
Dill, citron eller löjrom. Riv kavringen i smulor eller kör den i en matberedare. Smält smöret och blanda det med brödsmulorna. Tryck ut blandningen i en pajform med fingrarna. Ställ formen kallt under tiden du gör fyllningen. Blanda laxen, räkorna, äggen, avokadon och löken med creme fraiche och majonäs. Smaka av med citron, salt och peppar. Bred ut fyllningen i pajskalet. Låt gärna pajen vila minst ett par timmar i kylen innan den ska ätas. Dekorera innan servering.

Cannelloni med spenat, svamp och ricotta

4 pers

300 g färska lasagneplattor
2 msk riven parmesanost

Ostsås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 tsk senapspulver
1 krm kajennpeppar
3 dl mjölk
2 dl riven parmesanost
2 dl grädde eller creme fraiche
½ tsk salt
1 krm peppar
Fyllning
1 msk smör
400 g fryst tinad bladspenat
500 g svamp
3 msk olivolja
2 askar ricotta (a 250 g)
2 msk riven parmesan
salt o peppar

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Smält smör till ostsåsen i en kastrull. Hacka svampen och rör ner. Rör ner mjöl, senapspulver och kajennpeppar. Vispa långsamt ner mjölken och rör till en slät blandning. Låt sjuda i 5 min. Rör då och då.

3. Ta från värmen och blanda ner osten och svampen. Låt svalna. Rör ner grädden. Krydda.

4. Krama vattnet ur spenaten och hacka den. Blanda med ricottan och parmesanosten. Krydda med salt och svartpeppar. Bre hälften av ostsåsen i en smord form

5. Klicka 3 msk av fyllningen längs ena kanten på en lasagneplatta. Rulla ihop och lägg i formen med skarven nedåt. Fyll formen med lasagneplattor och häll över resterande sås. Strö över parmesan.

6. Tillaga i ugnen cirka 20 minuter till ytan är gyllenbrun.