Cannelloni med spenat, svamp och ricotta 4 pers 300 g färska lasagneplattor 2 msk riven parmesanost Ostsås 2 msk smör 2 msk vetemjöl 1 tsk senapspulver 1 krm kajennpeppar 3 dl mjölk 2 dl riven parmesanost 2 dl grädde eller creme fraiche ½ tsk salt 1 krm peppar Fyllning 1 msk smör 400 g fryst tinad bladspenat 500 g svamp 3 msk olivolja 2 askar ricotta (a 250 g) 2 msk riven parmesan salt o peppar 1. sätt ugnen på 225 grader. 2. Smält smör till ostsåsen i en kastrull. Hacka svampen och rör ner. Rör ner mjöl, senapspulver och kajennpeppar. Vispa långsamt ner mjölken och rör till en slät blandning. Låt sjuda i 5 min. Rör då och då. 3. Ta från värmen och blanda ner osten och svampen. Låt svalna. Rör ner grädden. Krydda. 4. Krama vattnet ur spenaten och hacka den. Blanda med ricottan och parmesanosten. Krydda med salt och svartpeppar. Bre hälften av ostsåsen i en smord form. 5. Klicka 3 msk av fyllningen längs ena kanten på en lasagneplatta. Rulla ihop och lägg i formen med skarven nedåt. Fyll formen med lasagneplattor och häll över resterande sås. Strö över parmesan. 6. Tillaga i ugnen cirka 20 minuter till ytan är gyllenbrun. |