Verksamhetsberättelse för 2022

Omicronvarianten av Coronaviruset härjade som värst i början av året och Gilleaktiviteterna kom igång lite senare än vanligt. Årsmötet hölls den 30 mars och icke oväntat fick styrelsen godkänt och ansvarsfrihet beviljades. Dessutom fick deltagarna i mötet förmånen att lyssna till marinbiologen  Niklas Engenes föredrag om vår havsmiljö och dess framtidsutsikter – inte helt lysande, måste vi tyvärr konstatera.

Dessförinnan höll Thomas och Cissi Ernby åter en uppskattad minifestival med flera musikanter. Musiktemat återkom sedan flera gånger under året. Orkestern Young once höll i en danskväll den 9 september och Mats Lagerkvist i en allsångskväll den 8 september. En till minifestival med olika orkestrar och musikanter och en skön blandning av unga och gamla bland publiken hölls den 7 oktober.

Vinprovningen den 8 april handlade om naturviner från Europa. Thomas och Magnus underhöll med gitarr och sång.  I oktober hölls en ny vinprovning med österrikiska viner och en ungersk köttgryta tillagad över öppen eld. Det var paret Janos och Hanna Misurak som stod för både mat och underhållning. Hanna sjöng bland annat en oförglömlig aria ur Madame Butterfly.

Morsdagsjazzen genomfördes som planerat  den29 maj och äntligen kunde vi sitta  på terrassen och bergen runt omkring och njuta av lite musik  utan att behöva bry oss om smittsamma virus.

För första gången på tre år genomfördes ett sedvanligt midsommarfirande, dock med reducerat antal aktiviteter. Kaffeserveringen, fiskdammen för barnen och dansen kring majstången var vad den åldrande styrelsen klarade av den här sommaren.

Kräftskivan den 2 september blev som vanligt fulltecknad. Kräftorna levererade av Peter Kärrkvist var enorma och räckte precis. Med dansen blev det inte mycket bevänt sedan orkestern After Eight lagt av. Däremot fick vi fin underhållning på gitarr av Christer Öman.

Hembygdsföreningens föredrag om Säröbanan blev som vanligt populärt.

Hela året utom sommaren  genomfördes våra populära cirklar såsom Canastaspel på måndagar, akvarellmålning  på tisdag förmiddag,  matlagning på tisdag eftermiddag samt ukulelespel på onsdagar, inalles cirka 60 trogna deltagare. Desutom ett antal musiker som använder lokalen för sina musikaliska övningar vid olika tillfällen.

Året avslutades med sedvanlig glögg på juldagen. Tyvärr gjorde ett kraftigt regnväder att antalet deltagare blev mindre än vanligt, så vi fick glögg över. Den spar  vi till nästa år. Den blir bara bättre.