Verksamhetsberättelse 2019

Årsmötet hölls tisdagen den 5 mars. Styrelsens fick godkänt och ansvarsfrihet beviljades. Efter årsmötesförhandlingarna lyssnade vi till en framtidsvision om Nya Hovås från Jens Karletorp, VD och Isac Lundmark, Kommunikatör på Nya Hovås Stadsutveckling AB. Frågorna drog ut på tiden så pizzan blev ljummen, men smakade bra ändå.

Vinprovningen den 22 mars blev som vanligt fullbokad. Vi provade viner passande till bufféer och åt därefter en välsmakande medelhavsbuffé till toner från några charmiga herrar från Jazz i Billdal. Även på vinprovningen i oktober var det trångt. Här provade vi röda viner och gissade varifrån de kom. Ulf Bornstein underhöll på dragspel medan vi smaskade i oss en trevlig köttgryta med många goda kryddor. 

Påskfyrverkeriet uppskattades som vanligt av invånarna som samlades i klungor på parkeringen. Uno, Viola och traktens ungdomar matade vedkorgarna och fick dessvärre även extrajobbet att bränna ner en stor hög med skräp som givmilda invånare lagt upp på stranden.

Publiktillströmningen till årets upplagor av öppen scen börjar ta sig, och Gillets egen ukulelegrupp blandat med begåvade barn och mer professionella vuxna underhöll den förtjusta publiken under ett par timmar både i maj och augusti.

Samarbetet med Jazz i Billdal fortsatte även under 2019 med en jam session den 6 april. Musiker och publik var lika nöjda. Även Morsdagsjazzen den 26 maj blev mycket uppskattad av alla som satt på bergen runt omkring huset för att lyssna. Akvarellgruppen passade på att ställa ut sina alster. 

Hembygdsföreningens föredrag om Säröbanan den 3 oktober är nu en institution. Alltid fler anmälningar än väntat och kaffet säljer som smör.

Midsommarfirandet pågick som vanligt mellan 14 och 16 på Midsommaraftonen. Plublikrekordet slås varje år. Framför allt är det dansen kring majstången som lockar, men kaffeserveringen och fiskdammen är också populära. De små barnen som köar för att fiska upp en lyckopåse vill egentligen aldrig gå hem

Hela året pågick även canastaspel, akvarellmålning, matlagning och ukuleleövningar mm på vardagarna.

Kräftskivan var övertecknad redan i maj månad, men sedan hände det saker och alla som ville vara med fick faktiskt plats till slut. På grund av dåligt väder under veckan var kräftorna förfärligt dyra, och kalaset gick knappt ihop, men de smakade lika bra som vanligt.

Även glöggen på juldagen då medlemmarna önskar varann God Jul lockade en ganska stor skara som kom nästan på slaget 13 och gick hem mer eller mindre samtidigt. Och sen blev det nytt år och granen åkte ut.